Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gurmelik, Aşçılık yada Yemek Yapma Yeteneği
Yazar Mesaj
Reinarubia Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 112
Üyelik Tarihi: May 2012

Rep Puanı: 0

Mesaj: #36
RE: Gurmelik, Aşçılık yada Yemek Yapma Yeteneği
Güneş burcu ikizler ay burcum boğa ve jüpiterim yengeç gülücük Yani yukarıda saydığınız güzel yemek yapan burçların hepsinden bir etki almışım. İkizlerden el çabukluğu ve yeni tatlar deneme özelliğini almışım. Yine ikizler merakından olsa gerek, 13-14 yaşından beri yemek yaparım, hem de kendi kendime öğrendim. Evlendikten sonra iyice coştum. Kendi uydurmam çorbalarım ve pilavlarım var mesela. Arkadaşlarım Ece Kadın çorbası yap bize diyorlar artık o derece yani gülücük

Yemek yemeyi ve yapmayı sevme özelliğim ay boğası ve jüpiter yengecinden geliyor herhalde. Tanıdığım tüm boğalar, erkekleri de dahil, yemek yapmayı ve yemeyi çok seviyorlar. Mesela eşim boğa burcu ve evlendiğimde yemekle ilgili bazı püf noktalarını bana o öğretti diyebilirim. Mesela kadınbudu köfte ve mücver yapmayı ondan öğrendim.

Jüpiter yengeçte iştah verirmiş, bende bu iştah haddinden fazla var. Anlatım tarzımdan anlamışsınızdır herhalde gülücük Baharatı, acıyı, ekşiyi ve sarımsağın keskin kokusunu çok severim. İşin ilginci Bursalıyım, Doğu veya Güneydoğu ile hiç alakam yok. Mesela iş için geçen yaz Maraş'a gittiğimde, yöresel yemeklerin hepsini bayılarak yedim. İş arkadaşlarım acı ve ekşiden yiyemediler. Hatta adamlardan tarif istedim. Ama o yöreye özel malzemeleri Bursa'da bulmam imkansız olduğu için deneyemiyorum. Eşim Malatyalı. Onların bazı yöresel yemeklerini de öğrendim ve malzemem oldukça yapıyorum. Yurtdışında yediğim ve hoşuma giden enteresan yemeklerin tariflerini internetten bulup yazıyorum. Soğan çorbası bile yaptım ve efsane oldu gülücük Tarif defterim var bir tane. Yeni tatlar denemeyi seviyorum anlayacağınız.

Benden gurme olur herhalde değil mi? Yemek kitabı filan yazmayı ciddi ciddi düşünüyorum.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...&rs=0&ast=
07-20-2012 01:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Gurmelik, Aşçılık yada Yemek Yapma Yeteneği - KoçAslanı - 11-11-2009, 07:06 PM
RE: Gurmelik, Aşçılık yada Yemek Yapma Yeteneği - Reinarubia - 07-20-2012 01:29 AM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 3 Misafir