Değerlendir:
  • 23 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transit ve Progesyonlara Genel Bakış
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: Transit ve Progesyonlara Genel Bakış
Alıntı:Transit ve Progresyonları bu açıdan değerlendirdiğimizde kendimize sorarız “ Güneşime transit yapan Satürn’den ne öğrenmem gerekiyor” “ Natal haritamdaki Pluto’ya kare yapan Venüs progresyon haritamda bana ne öğretiyor?” “ Transit halindeki Uranüs Ay’ıma karşıt açı yaparken neyi keşfedebilirim?” “Kiron’la sekstil açı yapan progres Mars ne gibi olumlu fırsatlar taşıyor?” gibi.
Bu tür bir yaklaşım herhangi bir transit ve progres açı için oldukça önemli bir bakış açısıdır. Spiritüel terimini kullanmış olmama rağmen bu aynı zamanda psikolojiktir; örneğin anne-baba olmakla ilgili ruh hallerini keşfetmek gibi, çünkü gezegensel hareketleri psişenin tekamülü olarakta değerlendirebiliriz. Bu görüşe Redaktif psikoloji ( Herşeyi fizik kanunları içerisinde tanımlamayı öngören bir dal) ile değil de, bireyler üstü ya da arketip psikolijisi bakış açısı ile bakabiliriz. Bu da konunun psikolojik olma gerçeğini yine değiştirmez. Bu bakış açısı olmazsa astrolojiye ve kendimize oldukça sığ mekanik bir açıdan bakıyoruz demektir. Bazı astrologlar tamamen bu seviyeden düşünürler, diğer bakış açılarını çok negativ ve materyalistik görürler. Onlar natal haritadaki Kiron’a transit yapan Pluto’ya ya da Satürn’e kare yapan progres Venüs’e bakıp bunun bizim için ne tür bir gelişimin fırsatı olduğu hakkında konuşacaklardır.
Diyelimki bir kişinin natal haritasındaki Güneş Satürn ile karşıt açı yapmaya doğru ilerliyor. Bu transite teleolojik açıdan yaklaşırsak bireyin kim olduğu hakkındaki duygusunu geliştireceğinden bahsedebiliriz. Bu transitten birey güçlü bir kimlik duygusu edinmiş, amacında bir berraklık yakalamış ve yaratıcı yeteneklerinin farkına varmış olarak çıkabilir.

güzel

03-19-2012 04:52 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Transit ve Progesyonlara Genel Bakış - vivienleigh - 04-11-2007, 10:04 PM
RE: Transit ve Progesyonlara Genel Bakış - astrosohbet - 03-19-2012 04:52 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Progres Ay ile Transit Satürn Arasındaki Fark plutomania 1 5,975 08-20-2012 03:21 AM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir