Değerlendir:
  • 15 Oy - 2.67 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Milgram Deneyi...
Yazar Mesaj
bu şarkı yarınlara Çevrimdışı
VIP Üye
VIP Üyeler
lt=

Rep Puanı: 65

RE: Milgram Deneyi...
(11-07-2010 11:33 PM)Messa Yazılan:  Bir gruba aidiyet hissi yaptıklarının doğruluk yanlışlığını sorgulamadan önce geliyor. Salt yönetim korkusu meselesi değil bence. Bireyin kendini güçlü hissetmesi bir oluşumun parçası olduğu düşüncesi etkili sanırım.

kendilerinin zarar görme korkusunun daha baskın old. düşünüyorum açıkçası. Lost'u izleyenler bilir. "Eko" diye biri vardı. o daha çocukken sahipsiz afrika topraklarında güçlü kşiler vardı. bu kişiler tam bir caniydi. çocukların top oynadığı yere gelmişlerdi. içlerinden biri elindeki silahı ordaki çocukların en küçüğüne verdi. yaşlı bir adamı öldürmesini istedi. o daha çok küçüktü ve bunu yapamadı. abisi hemen silahı alıp istedikleri kişiyi öldürdü. eğer öldürmeseydi kardeşini vuracaklardı çünkü. sonra ekoyu götürdüler. eko onlarla pis işler yapmaya başladı.

böyle işlere girenlerin muhakkak bir sebebi vardır. "özgürleşmiş" insanın seçeceği bir yol değil diye düşünüyorum. özgürleşemediysen onlar tarafından korunmuş, beslenmişsin demektir bu. kolay kolay çıkamazsın yani. yahudi katleden askerler için de durum budur bence. ya da ıraktaki çocukları öldüren amerikalılar için de.

buna sadece bir deney olarak baksak da durum değişmeyebilir
zaten bir süreden sonra alışıyor insan işkence yapmaya. duyarsızlaşıyor...
sanıyorum ki otoriteden ziyade korku, duyarsızlaşma, intikam alma dürtüleri ön planda.

t'as l'air d'une chanson...

kafka'nın takıntısı yalnızlığın laneti değil, tecavüze uğrayan yalnızlıktır! m. kundera

dance me to the end of love...!
11-07-2010 11:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Bu Konudaki Mesajlar
Milgram Deneyi... - tiyatral_gitarist - 11-07-2010, 10:34 PM
RE: Milgram Deneyi... - aeon - 11-07-2010, 10:54 PM
RE: Milgram Deneyi... - Félicé - 11-07-2010, 11:22 PM
RE: Milgram Deneyi... - Messa - 11-07-2010, 11:33 PM
RE: Milgram Deneyi... - bu şarkı yarınlara - 11-07-2010 11:51 PM
RE: Milgram Deneyi... - aeon - 11-07-2010, 11:34 PM
RE: Milgram Deneyi... - Dinoo - 11-09-2010, 04:19 AM