Değerlendir:
  • 32 Oy - 3.19 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Siyasal Örgütler ve Terörizm
Yazar Mesaj
aeon
Kayıtsız

RE: siyasal örgütler ve terörizm
Lenin ;
lenin
[Resim: astro2atw01vladimirilyi.th.gif]

http://209.85.229.132/search?q=cache:c9l...en&ct=clnk

bu boğaların sosyalizme bir düşkünlükleri var heralde diyerek iğrenç bir yorumdan sonra hemen toparlayım.

şimdi şunu söyleyebiliriz.tabiki bir boğa gib somut gerçekçi bir tarzda ,materyalizme yatkın olabilir ki boğanın bir gölgesidir.dünyayı sadece maddi olarak algılamak .
ayrıca ilginç bir şey frengiden öldüğü söyleniyor.8.evdeki uranüs marsına kare açıyla bakmış .merkür pluto kavuşumu boğada olunca keskin analitik zekanını ve inatçılık ve konsantrasyonunda belirtisidir.
cadı kazanında hayatta kalmak için strateji üreten bir zekaya ihtiyaç var ;)
bir ay kovası olaraktan zaten muhalefet etmek ve standart dışı olmak ;en doğal duygusal ihtiyacı.
gördüklerim bu kadar.ek yapan olursa memnun oluruz ;)
11-12-2009 07:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**

Rep Puanı: 1

Cvp: siyasal örgütler ve terörizm
Güzel ,değişik bir konu olmuş bir kaç isimde ben de yorumlarımı yapabilirim gülücük)
11-12-2009 08:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

Cvp: siyasal örgütler ve terörizm
Simurg Yazılan:Güzel ,değişik bir konu olmuş bir kaç isimde ben de yorumlarımı yapabilirim gülücük)

bekleriz efem ;)
11-12-2009 08:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**

Rep Puanı: 1

Listeye Nelson Mandela'yı da ekleyelim aklımda 1-2 isim daha vardı unuttum neyse hatırlayınca haritalarını (doğum tarihlerini bulabilirsem) eklerim
11-12-2009 11:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

abdullah öcalan ;
[Resim: astro2at01aoe4nisan1949.th.gif]

doğum saati net değil.
11-12-2009 11:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

Cvp: RE: siyasal örgütler ve terörizm
' Yazılan:Abdullah Öcalan (d. 4 Nisan 1949 Ömerli, Hilvan Şanlıurfa), PKK'nın kurucusu ve ilk lideridir. 28 Nisan 1999'da Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesine göre vatana ihanet suçu gereğince ölüm cezası istenmiştir. 29 Haziran 1999'da silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçuyla idama mahkûm edilmiştir. Cezası AB uyum yasaları gereğince ömür boyu hapse çevrilmiştir. Şu anda İmralı Cezaevi'nde hapis yatmaktadır.

Hayatı

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Ömerli (Amara) köyünde doğdu. Babası Kürt, annesi Türk'tü. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydoldu. Buradaki eğitimini yarıda bırakarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde kamu yönetimine geçti. Kesire Yıldırım ile 24 Mayıs 1978 günü Ankara'da evlendiyse de daha sonra ondan boşandı.

27 Kasım 1978 tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesi Fis köyünde, Türkiye, İran, Irak ve Suriye devletlerinin bir kısım toprakları üzerinde bağımsız bir devlet kurmayı amaçlayan ve daha sonra AB ve ABD'nin terör örgütleri listesinde yer alacak [1][2] PKK adlı örgütü kurdu. Kısa bir süre sonra Suriye'ye geçen Abdullah Öcalan, örgütün eylemlerini buradan yönetmeye başladı.

20 Haziran 1987 Pınarcık katliamında PKK militanları 16 çocuk, 6 kadın, 8 erkek toplam 30 köylüyü öldürdü. Öcalan eylemin ardından “Öldürelim, otorite olalım” açıklamasını yaptı.[3][4]
Wikisource-logo.svg
Vikikaynak'ta, Öcalan davası ile ilgili metin bulabilirsiniz.

15 Mayıs 1996 tarihinde PKK'nın 6. kongresinde militanları intihar eylemlerine teşvik etmek için "ne kadar eylem, o kadar propaganda, ajitasyon; ne kadar eylem o kadar otorite" açıklamasını yaptı.[4]

Ele geçirilmesi
Abullah Öcalan Kenya'ya Mavros Lazaros adına düzenlenmiş Güney Kıbrıs Rum Kesimi diplomatik pasaportu ile giriş yapmıştı.[5][6][7]

Türkiye'nin baskıları sonucu 1998'de Suriye, Öcalan'ı topraklarından çıkarmak zorunda kaldı. Suriye'den Rusya'ya, oradan İtalya'ya geçen Öcalan, İtalyan Hükümeti tarafından da ülkeden çıkarılınca Yunanistan'ın Kenya Büyükelçiliği'nde saklandı.

Kenya'daki Yunanistan Büyükelçiliğinden çıkarıldıktan sonra, 16 Şubat 1999 tarihinde Bordo Bereliler tarafından uçakla Kenya'dan Türkiye'ye getirildi.[8] Öcalan'ın üzerinden Lazaros Mavros adına düzenlenmiş bir Güney Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu çıktı.[6][5]

Yargılanması ve idam cezası

Kenya'da ele geçirilen Öcalan, Türkiye'ye getirildikten sonra Bursa açıklarında bordo bereliler tarafından Deniz Kuvvetleri'ne ait bir hücumbota getirildi. İmralı adasındaki özel hapishaneye konuldu. 31 Mayıs 1999 tarihinde hapsedildiği İmralı adasında yargılanmasına başlanan Öcalan suçluluk savunması yaptı ve PKK terör örgütünü kendisinin kurduğunu, örgütü sevk ve idare ettiğini, yakalandığı ana kadar örgütün kendisinin liderliği ve komutası altında faliyetlerini sürdürdüğünü itiraf etti.[9]

29 Haziran 1999'da yapılan son duruşmada Ankara 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından "Kurduğu silahlı terör örgütü PKK'yı, aldığı kararlar ve verdiği emir ve talimatlarla sevk ve idare ederek, devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmağa matuf eylemleri gerçekleştirdiği sabit görüldü. Abdullah Öcalan, oybirliği ile idama mahkum edildi.[10] Karar Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından da onandı.[11][12] Mahkemenin gerekçeli kararında, Öcalan'ın, eylemlerinin şiddeti, yoğunluğu ve sürekliliği ve içinde bebek, çocuk, ihtiyar ve kadınların da bulunduğu binlerce insanın öldürülmüş olması ve ülke genelinde ciddi tehlike oluşturması nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 59. maddesinde düzenlenen cezai sorumluluğu kaldıran veya azaltan nedenlerden yararlandırılmasının uygun görülmediği açıklandı. [10] Mahkemenin verdiği idam kararı, Yargıtay tarafından 25 Kasım 1999 tarihinde onandı, fakat idam cezası yerine getirilmedi, AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevi'nde hapis yatmaktadır.
11-12-2009 11:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
melis_bk
Kayıtsız

Rüzgâr Yazılan:
aeon Yazılan:
aeon Yazılan:oldukça yıkıcı olacaktır.aşırı uç fikirlere götürebilecek bir kapasite.

devrimci islam diye bir kitabı çıkmış.
islamiyeti benmsedikten sonra da bu sefer yine kafasını şiddete ve mevcut şartları değiştirmek gibi fikirler takmışl (merkür-uranüs karesi)

ayrıca ;
jupiter neptün sert açılarını kesinlikle onaylamıyorum;).sanki belli bir inanç veya yüksek ideale bağlanmak ihtiyacı bu açıyla birlikte geliyor.
gölgelerde mevcutsa ;çok şey göze alınabiliyor.
tabi olumlu yönünüe de hesaba katarsam ; belli bir inancı hissetme ve bu alanda kendisini adamak gibi kavramlarda diğer inanlara göre biraz ileride olacaktır.

İnançsız biri olarak yükselen üstündeki neptünüme 9.evdeki jüpiter kare açı yapıyorgülücük Gerçi bunu söyleyerek okları üstüme çekeceğimi biliyorum ama İslam bana ters, tercih işte....Tanrı var mı? sorusuna gelince kim bilir=)

Tabi benimki salt bir Neptün değil Uranüs'te var.Bu açının kötü tarafı fazla idealist olmam olabilir.Ama ben gayet memnunum.En azından dünya daha yaşanır hale geliyor hayallerle.

Sevgili rüzgar öncelikle yorumculuğun hayırlı olsun..Senin gibi nitelikli zekaları görmek çok hoş..
Katıldığından beri sıcak karşılandığın bir ortamda inancından dolayı tepki çekeceğinden emin olmana sebep nedir merak ettim.Ayrıca aramızda müslüman olmayıp tanrı inancına sahip olanlar olabilir "islam bana göre değil" diye eklemen sanki tepkiyi beklediğin de müslümanlarmış gibi olmuş.Bizim inancımıza göre yanlış yoldasın yine bizim inancımıza göre yaratılmışlığın değerli olmana kafi ki sen de insanı yücelten akıl gibi bir nitelik bunu bu değeri katlıyor..
Rahat ol,bizim oklarımız ya da her hangi bir silahımız yok..
Sevgiler..Umarım tepki olarak anlaşılmaz
11-12-2009 11:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
Neptunia Admin
lt=

Rep Puanı: 172

aeon Yazılan:arkadaşlar daha çakal carlos da fikir kıvılcımları başlarsa, apoya gelince kim bilir ne yaparız gülücük)

apoyla ilgili dün gece sen net cafeden çıkınca bişeyler yazmıştım ama sonra senin bu konuyla ilgili hevesin azalmasın diye sildim değerini bil =)

şaka bir yana şunu yazdım ve onun gibi pek çoğuna uygun olduğunu düşündüğüm bir fikir bu ;

onların lidermi oldukları yoksa maşamı oldukları tartışılır yazmıştım ve eklemiştim ; eğer o arkadaş benim liderim olsaydı ve onun yakalandığı gün ki ( korkmuş , ürkmüş , titreyen ) halini görseydim , örgütten istifa eder , ayrı bir örgüt kurardım gülücük

inançlarınız konusunda da siyaset konusunda da hep söylerim ( tekrarlayım , yeni üyelerde fikrimi bilmiş olur )

neye ne şekilde inanıyorsanız inanın , bunu saygılı ve ölçülü bir şekilde ifade ettiğiniz sürece forum kuralları açısından bir problem olmayacaktır.

bir evde kardeşler bile birbiriyle her konuda anlaşamıyorken , bu forumda herkesin her konuda anlaştığını hayal etmek saflık olurdu.

karşıt fikirler elbette olacaktır lâkin saygı çerçevesini aşmadan..

kendi adıma konuşayım , inançlı biriyimdir..
oysa farklı inancı olan yada inançsız olan kişilerin paylaşımlarına ( yanlış yapıyorsunuz gibi ) müdahale etmem.
ancak kimse kusura bakmasın , benimde fikirlerim vardır ve bunu söylerim.
benim farklı fikir söylemem sanki kurallara uymuyormuşsunuzda sizi uyarıyormuşum gibi algılanmasın lütfen.

kendimi Shreek gibi hissettim , yaşadığı ormanın sâkinlerine '' ben öcü değilim '' mesajı yazıyorum gibi gülücük

bunu uzunca yazdım çünkü , geçen günlerde Serena arkadaşımızla şu Hintli OSHO benzeri insanlar konusunda farklı düşünceler ileri sürdük ama benim o mesajımdan sonra kendisini göremiyorum forumda.
belki kendimi ifade edemiyorumdur emin değilim oysa NİYETİM şudur ;

sen fikrini söylersin , bende fikrimi söylerim ve konu kapanır.
öyle 2 cümle yazıyla da fikirler ve inançlar değişmez.
birbirimizi burada İKNA EDEMEYECEĞİMİZE göre , neyin mücadelesini yapalım ki.

şu olmalı ;

serena - osho'yu seviyorum

yıldırım - osho'yu sevmiyorum

osho - ama yıldırım , nayır , n'olamaz , serena üzgünüm

gülücük) gülücük)

11-13-2009 12:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

ilk olarak gözüme çarpan haritada ; koç burcundaki vurgu oldu;
koç genel olarak öncü bir ateş elementidir.birşeyleri başlatmak gibi kavramlarla anlatılır.
zodyak çemberi koç burcuyla başlar.mars enerjisine sahip insanlar yeni konularda öncü olmak gibi kavramları üstlenirler .
haritada ikinci göze çarpan unsur neptün.diğer örgüt liderlerinde de gözümüze çarpmıştı.neptün en güçlü açısını güneşle yapmışkarşıt açıda gölgeler ortaya çıkacaktır.neptünün en büyük gölgesi kendini kandırmak ve kurtarıcı olarak görmektir.üstelik koç burcu stelyumunun diğer üyelerine yaptığı açıyıda hesaba katarsak çok olasılık dışı değil.
marsa yaptığı açıda kendisini kutsal bir savaşçı gibi idealiz edecektir.yine venüsle birlikte bir takım ilişkilerini idealize etmek ve soyut sevgilerde arayabilir.
güneş -pluto 120 açısı
yönetmekle ilgili bir açıkdır ve kişi düştükten sonra rahat kalkar.(bir anda suriyede köşk kurmamış , bir çok badireler atlatmış.tabiki çok fazla karanlık olay var.ancak , birşekilde atlatmayı becermiş.
koç vurgusunun inanılmaz bir öfkeden bahsedebiliriz.pkk kurulmadan önce bölgede apocular adıyla zaten sürekli kan ve şiddet mevcuttu çeşittli ağalarla çatışmalar vs.
ayrıca ben aktif bir aslan pluto etkisi düşünüyorum.iktidarını kaybetmemek için girişmediği numara kalmamıştır.birlikte yola çıktığı 30 arkadaşını hepsini öldürtmüştür.
yakalandığı zaman , güvenlik görevlilerine "sizin öldürdüğünüzden fazlasını ben örgüt içinde infaz ettim " cümlesini kurmuştur.
ayrıca,ben bunu her zaman aslanda aradım.aslan lider bir burç olmasına rağmen , kendisini sever.apo ykalandıktan sonra çok sert bir plutonik duruş yapamamıştır.hatta kedileşmekten bahsedebiliriz.özetle iktidarı paylaşamamak ve kendisini çolk sevmek yorumunu yapmak çok doğru.
bir ileri bir geri gidiyormuş gibi oldum ancak , kendisinin çok kolay etkilenen de bir tarafı var.gençliğinde bir ara necp fazıldan inanılmaz etkilendiğini söylüyor.ciddi anlamda necp fazıla ilgi duymuş (neptün etkilenme ve etkileme)konferanslarına katılıyormuş.
merküre geçmek istiyorum.;
merkürün venüs ve marsla kavuşumu güzel ve ateşli konuşmalar olarak yorumlanabilir.bakın , kendisine bayılmasam da konuşmalarını nette çok takip ettim;
gayet etkili ve zeki klonuşmaları var.kitle onu inanılmaz takip ediyor + ona inanıyor.bakın neptün 180 derecesi ,davasına inandığı gibi diğerlerine de buna inandırabilir.
uranüs 90 dercesi yine muhalif bir zihin ve ortalamanın üstünde olması yüksek bir zeka kapasitesi verir.uranüs otoriteyle ve mevcut normaların dışına çıkma özelliği vardır.bir şeyleri aşırı teorik düşünebilir.
120 lik pluto açısı ; zihin dağınıklığını toparlamak ve düşüncelerini derinleştirmek gibi özellikler verir.neptünden ve uranüsten gelen aşırı ve gölgeli düşüncelerini , gerçek değerlere yaklaştırmak gibi bir özelliği olur.

ay uranüs kavuşumu ;
duygusal motivasyonu merak ve muhalif olma dürtüsü olur.genel olarak çok fazla kitap okuyormuş.merkür dışında hissettiği merak dürtüsünü açıklayabilir.
11-13-2009 12:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

Yıldırım Yazılan:
aeon Yazılan:arkadaşlar daha çakal carlos da fikir kıvılcımları başlarsa, apoya gelince kim bilir ne yaparız gülücük)

apoyla ilgili dün gece sen net cafeden çıkınca bişeyler yazmıştım ama sonra senin bu konuyla ilgili hevesin azalmasın diye sildim değerini bil =)

şaka bir yana şunu yazdım ve onun gibi pek çoğuna uygun olduğunu düşündüğüm bir fikir bu ;

onların lidermi oldukları yoksa maşamı oldukları tartışılır yazmıştım ve eklemiştim ; eğer o arkadaş benim liderim olsaydı ve onun yakalandığı gün ki ( korkmuş , ürkmüş , titreyen ) halini görseydim , örgütten istifa eder , ayrı bir örgüt kurardım gülücük

inançlarınız konusunda da siyaset konusunda da hep söylerim ( tekrarlayım , yeni üyelerde fikrimi bilmiş olur )

neye ne şekilde inanıyorsanız inanın , bunu saygılı ve ölçülü bir şekilde ifade ettiğiniz sürece forum kuralları açısından bir problem olmayacaktır.

bir evde kardeşler bile birbiriyle her konuda anlaşamıyorken , bu forumda herkesin her konuda anlaştığını hayal etmek saflık olurdu.

karşıt fikirler elbette olacaktır lâkin saygı çerçevesini aşmadan..

kendi adıma konuşayım , inançlı biriyimdir..
oysa farklı inancı olan yada inançsız olan kişilerin paylaşımlarına ( yanlış yapıyorsunuz gibi ) müdahale etmem.
ancak kimse kusura bakmasın , benimde fikirlerim vardır ve bunu söylerim.
benim farklı fikir söylemem sanki kurallara uymuyormuşsunuzda sizi uyarıyormuşum gibi algılanmasın lütfen.

kendimi Shreek gibi hissettim , yaşadığı ormanın sâkinlerine '' ben öcü değilim '' mesajı yazıyorum gibi gülücük

bunu uzunca yazdım çünkü , geçen günlerde Serena arkadaşımızla şu Hintli OSHO benzeri insanlar konusunda farklı düşünceler ileri sürdük ama benim o mesajımdan sonra kendisini göremiyorum forumda.
belki kendimi ifade edemiyorumdur emin değilim oysa NİYETİM şudur ;

sen fikrini söylersin , bende fikrimi söylerim ve konu kapanır.
öyle 2 cümle yazıyla da fikirler ve inançlar değişmez.
birbirimizi burada İKNA EDEMEYECEĞİMİZE göre , neyin mücadelesini yapalım ki.

şu olmalı ;

serena - osho'yu seviyorum

yıldırım - osho'yu sevmiyorum

osho - ama yıldırım , nayır , n'olamaz , serena üzgünüm

gülücük) gülücük)

sağol yıldırım.
siyasi düşüncelerim biraz ulusalcılık(atatürkçü sosyal demokrat) seviyesinde bunu belirteyim.;)
apoyu açmamın sebebi ben incelenebileğini düşündüm.
sonuçta sevmediğim bir insan doğal olarak .ama bir tabu ve bence incelenmeli.sonuçta astroloji yapıyoruz.aponun maşalığı zaten çok belli öyle bir bölgede , o denli bir gücün yönetimini zaten ona yedirmezler.
genellikle siyasi merakı olan bir insan olduğum için bir çok konuyu takip ediyorum.
ayrıca teşekkür ederim.
zaten maşa olduğunu kendisi de söylemişti.
" kontrol edemediğim yerler var "diye bir cümlesi mevcut.
11-13-2009 12:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum'a Git:

Konuyu görüntüleyenler: 4 Misafir