Nin.Me.Sar.Ra Yazılan:Beyhan Yazılan:[quote=Nin.Me.Sar.Ra]
Hazır konu zeki insanlardan açılmışken incelemek istersiniz belki Türk Einstein'ı olarak da tanınan ünlü bilimadamımız Oktay Sinanoğlu'nun haritası :Oktay Sinanoğlu
Nin.Me.Sar.Ra Oktay Sinanoğlu ile ilgilide bir başlık açmayı düşünüyordum iki gündür, bence kesinlikle incelenmesi gereken bir harita, sağol.
Rica ederim. :)Doğum saatini kitabında resmi basılan doğum sertifikasından aldım.Şimdi de Astrodienst haritasını çıkartayım en iyisi :
evet bende Oktay Sinanoğlu kitaplarını okumuştum ve çok değerli bir deha olarak gördüğüm bu insana bugünki anlatımımızda yer vermek istemiştim ancak doğum saatini bilemediğim için 12 kişilik çok zekiler grubuna eklememiştim.
doğum saatini öğrendiğimiz iyi oldu
teşekkürler Nin.me.sar.ra
şunu söyleyim ;
çoklu zeka kuramı diye birşey var ve ben buna inanıyorum..
çünkü insan beyninin IQ ismini verdikleri zeka türünden ibaret olmadığı bilim dünyasının da kabul ettiği bir şey.
100 basamaklı sayıların kareköklerini birkaç saniyede hesaplayabilen ama güzel bir kız yada yakışıklı bir erkekle karkı karşıya kaldığında iki kelime konuşamayan bir insanın ne kadar zeki olduğu , ne tür zeki olduğu tartışılabilir.
katılım olursa bugün ki anlatımda çoklu zeka ve astroloji bağlantısını dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışacağım.
mesela zeka için merküre bakılıyor ama akrep burçlarıda en az ikizler burçları kadar zeki olabiliyor hatta daha yoğun bir sezgisel zekalarıda olabiliyor vb.. gibi..
Uranüs - Neptün ve Plüto üçlüsü için Galaksinin Büyük Elçileri ifadesi kullanılıyor..
Uranüs daha ziyade zeka ve yüksek akılla yani dehayla özdeşleştiriliyor ve ben buna katılmakla birlikte eksik bir değerlendirme olabileceğini düşünüyorum.
merkür ile uranüs HAM ANLAMIYLA zekayı ifade ediyor olabilirler ancak Beyin ismi verilen organın muazzam potansiyeli içerisinde Neptün ile Plütonun etkisini hayaller ve cinsellikle kısıtlamak eksik bir değerlendirme olacaktır.
akrep gibi belkide zeka konusunda en üst sırayı her zaman zorlayacak bir burcun yöneticisi olan Plüto ki hem KİŞİSEL hem de TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMÜ ifade eden bir gezegendir , çoklu zeka kuramıyla bağlantısı olmayacağını düşünmek hata olacaktır bence.
gerek Neptünün gerekse Plütonun kuvvetli titreşimlerinin kendilerine has bir zeka potansiyeline işaret ettiklerini düşünüyorum.
mesela Neptünyenlerin algılama , kavrayış , hayal gücü , yaratıcılık dedikleri zeka potansiyellerinin daha SEZGİSEL olduğunu söyleyebiliriz.
Neptünün dehasının çalışma prensibi olarak , cevabın kaynağını bilemez ama cevabın o olduğunu bilir , görür , emin olur diyebiliriz..
Plütonyenler içinse müthiş bir analitik zekadan sözedebiliriz. konuları derinlemesine anlama , idrak etme , yoğun bir konsantrasyon gücü gibi zekanın potansiyellerinden sözedilebilir..
hatta venüs için sosyal zekayı , marsın ise savaşçı zekasını ifade edebileceği şeklinde ileri yorumlar yapılabileceğini düşünüyorum ki açıklaması gayet basit , savaş meydanında rakiplerini hem kas gücüyle hemde zekasıyla stratejik hamleleriyle yenen cesur bir adamın güzel bir kadın karşısında konuşamayıp heyecandan kekelemesinin açıklaması olarak marsı güçlü , venüsü pasif biri olmasını söyleyebiliriz.
Oktay Sinanoğlu için , Plüto-ASC kavuşumuna sahip + Plüto-Ay-Venüs büyük şans üçgenine sahip + Plüto-Mars-Uranüs T-Kare gerilimli açı kalıbına sahip + Jüpiter Akrep burcunda yani yoğun bir Akrep-Plüto potansiyeline sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Elbette merkürünün Kova burcunda olması (bana göre Merkür Kovada , başakta olduğundan daha iyi çalışır ! ) HAM ANLAMIYLA parlak bir zekaya işaret edecektir ama haritanın en ağır abisi Plütonun kavrayış ve idrak gücü , yoğun konsantrasyon yeteneğini göz ardı etmemek lazım diye düşünüyorum.
son olarak ; Oktay Sinanoğlu sıradan bir Deha sıradan bir Bilim insanı değildir..
yazdığı kitapları okumanızı tavsiye ederim , kendini TÜRK HALKINI BİLİNÇLENDİRMEYE VE UYANDIRMAYA ADAMIŞ BİR LİDERLİK içgüdüsüne de (Plüto = kendini toplumsal davalara adamak) rastlıyoruz ki haritasıyla örtüştüğünü düşünüyorum bu özelliğinin..
şimdilik bu kadar ;)