Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.
Melankoli ve Depresyon Eğilimi - Yazdırılabilir Sürüm

+- Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz. (http://www.astrosohbet.com/forum)
+-- Forum: ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Forum: PSİKOLOJİK ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=318)
+--- Konu: Melankoli ve Depresyon Eğilimi (/showthread.php?tid=6545)

1 2 3 4 5


Melankoli ve Depresyon Eğilimi - zeynepelif - 03-11-2017 01:41 AM

Depresyon genellikle Ay yada Venüsün Satürnle etkileşiminden kaynaklanır. Ay yada venüs satürnyen burçlarda da olabilir, özellikle 3. ev buna katılıyorsada görülebilir. Venüsün marsla açısı tatmin ve mutuluğu yıkar. Eğer başka etkiler güçlü bir şekilde karşı koymuyorsa, venüs satürn karesi sıklıkla pişmanlığa sebep olan ve hüzünlü bir hayat verebilir.
Bu tarz insanlar sıklıkla tüm mutluluklarını bir kişiye bağlarlar ve bu kişiyi kaybettiklerinde her şeyi kaybederler.

su burçlarının hepsi huysuzluğa meyillidir; ateşler özellikle yay ya iniştedir yada çıkışta, terazi kolaylıkla irrite olabilir ama çok geçmeden sakinliğini geri kazanır ve hava burçları ile başak genellikle zihinsel sükunete erişir. Toprak burçları oğlak dışında genellikle mumnndur, oğlak saygısızlık ve küçük görmeden dolayı kolaylıkla depresifleşebilir.

Pesimizm, genel bir tutum olarak, ağır satürn etkisi ve zayıf üyücül etkinin sonucudur. (güneş dahil). Eğer 8. ev katılımdaysa, bu tutum bir felsefe form bile alabilir. Değişken burçlar ve özellikle başak pesimizmin en yaygın kurbanları olarak görülür, öncü burçlar buna yakalanmaya daha az eğilimlidirler. zararlı evlerin tümü özellikle biliç ile alakalıdır ve etkilediği tüm sorulara karşı dikkatli bir şekilde yaklaşma gerektirir.

Kaynak: Encylopaedia of Psychological Astrology, Charles E. O. Carter


RE: Melankoli ve Depresyon Eğilimi - Libra - 03-11-2017 01:57 AM

Güzel bilgiler gülücük


RE: Melankoli ve Depresyon Eğilimi - say24 - 03-11-2017 03:53 AM

Güzel bilgilerin için teşekkür ediyorum gülücük Melankoli bende mevcut depresyon da yaşadım bir dönem çevremde kimse yoktu sevilmeyen, nefret edilen biriydim Lise'de gülücük Bozuk tiplerle birlikte 3 yıl istemediğim bölümde okudum aynı sınıfı paylaştım sorumsuz ailelerin kötü yollara düşmüş kızlarıydı. Ben de onlara yanaşmadım soğuk durdum onlar da beni itici bulurlardı kimsem yoktu bunlar yaşanırken Satürn 12. ev transiti yaşadım ve ağır geldi. Ama neyse ki şu an güzel bir vakıf üniversitesinde istediğim bölümde okuyorum şimdiki çevremden fazlasıyla memnunum düzgün ve bana kıymet veren insanlar tanıdım.

Tr. Satürn 12. evden geçerken depresyon yaşadım. Natale bakacak olursak Güneş-Satürn-Neptün arasında T-Kare açı kalıbım var ve Güneş'im 8. evde minör açı da olsa 12. evdeki Plüto'dan 135 derecelik olumsuz açı almakta.

Kendimden örnek verdim Satürn'ün haritada baskın ve zorlayıcı açılarının olması, haritada su elementi vurgusu (Özellikle Balık) olumsuz açılardan etkilenmiş bir 12. ev de depresyon meyilliliği verebilir. Yine Satürn transiti de bunu tetikler. Bir de Ay-Neptün olumsuz açısına sahip olanlarda da bu tür meyillilik gözlemledim


RE: Melankoli ve Depresyon Eğilimi - gökyüzü - 03-11-2017 12:24 PM

Su grubuyum ay Mars karem var marsim dususte.saturnum oglakta diğer gezegenlerle acısı yok Jüpiter acılarım kötüdür. Hayatımın büyük bir kısmını mutsuz geçirdim sevilmedim


RE: Melankoli ve Depresyon Eğilimi - gökyüzü - 03-11-2017 12:25 PM

Su an transit Mars ve Uranüs 12.evimde


Cvp: Melankoli ve Depresyon Eğilimi - zeynepelif - 03-16-2017 12:02 AM

rica ederim arkadaşlar çiçek


RE: Melankoli ve Depresyon Eğilimi - Meren - 03-16-2017 01:14 PM

venüs satürn karesi olan birini tanıyorum (venüs başak, satürn yay, satürn 3. evde venüs 11.)
bu arkadaş mutsuz ve kimsenin onu sevmediğini düşünüyor. dış görünümü ile ilgili takıntıları var; estetik operasyonlar, sürekli değişen saç şekli, giyimindeki abartı..
son yaşadığı uzun ilişkiden sonra 8 yıldır hayatına kimseyi almamış. ilişkide; mutlu edemezsem, mutlu olmazsam, beni sevmezse yada ayrılmak zorunda kalırsak gibi korkuları var. Kendini yalnızlığa bırakmış.
Tüm bu olumsuzlukların yanında fazlasıyla disiplinli, kariyeri ile ilgili ciddi basamaklar atladı.(marsı oğlak burcunda ) Dünyevi zevklerin birçoğunu unutmuş, yükselmek için varığını yoğunu ortaya koyuyor.
Ama yinede mutsuz. İçerisinde başka dışarıda başka bir insanı yaşıyormuş gibi hali var.


RE: Melankoli ve Depresyon Eğilimi - cancimini - 03-21-2017 06:43 PM

güzel bilgiler, ben su grubuyum Yengeç. ay'ım ateş te Yay Satürn' de Yay da, aralarında bir açı yok yükselenle zıtlıkları var. Venüs-Satürn 120 liğim var. Birşeye çabuk heves edip çabuk bıkıyorum. Bunun için mi uğraşmışım dediğim çok olur. Genelde fiziki görüntümden hoşlanmam. Kendimi eleştiririm. Bu da bir mutsuzluk sebebi, kendimi en çok ben eleştiririm. Psikosomatik rahatsızlıklarım var. Dermatit vs gibi. Stres ve gerginliğin tetiklediği bir rahatsızlık. Venüs 3. ev başlangıç çizgisinde. (2. ev sonunda) Satürn 7. evde. Satürn 7. evde zararlı diye biliyorum. Yaşım gelmiş olmasına karşın evlilik fikrine sıcak bakmayanlardanım. Sanki özgürlüğüm elimden uçup gidecek gibi geliyor. Bir de arkadaşlarımdan sık duyarım bunu "seni çözemiyoruz neye sevinir, neye üzülürsün, neye kırılırsın" diye. Bunu Mars'daki Oğlak'a bağlıyorum gerçi ben. Her durumda kontrollü olmaya çalışmak karşınızdakinin gerçek duygularınızı anlamamasına yol açabiliyor.


Cvp: Melankoli ve Depresyon Eğilimi - zeynepelif - 03-21-2017 08:17 PM

(03-21-2017 06:43 PM)cancimini Yazılan:  Satürn 7. evde. Satürn 7. evde zararlı diye biliyorum. Yaşım gelmiş olmasına karşın evlilik fikrine sıcak bakmayanlardanım. Sanki özgürlüğüm elimden uçup gidecek gibi geliyor.

Merhaba, satürnle alakalı bir fikrimi paylaşmak istiyorum belki tabuları yıkacak bir fikir olabilir ama kendi görüşüm bu yönde. zodyakta 7. ev terazinindir ve satürn terazide yücelir. Ayrıca satürn disiplin, olgunluk, uzun vadeli başarı, uzun süreli ilişkileri temsil eder. evlilik içinde bunlara ihtiyacımız yokmudur zaten; evliliğin yürümesi için olgun davranışlı ve düşünceli olmaya, çiftin birbirine karşı sabırlı olmasına,evliliğin uzun süreli olmasına ihtiyacımız vardır. bu yüzden satürn 7. evde zararlı olmayabilir. zaten evlilik olayının aktifleşmesi bile satürn transiti gerektirir genellikle.. bulunduğu burca göre anlamı değişebilir 7. ev satürnün..
sizin harita üzerinden gidecek olursak yay burcu özgürlüğüne düşkün bir burçtur
satürn yayda ve 7. evde oluşu evlilikte özgürlüğünüzün kısıtlanma hissinize sahipp olma sebebi, evlilik yapmadan önce harita sahibinin olgunlaşması gerektiğine işaret ediyorda olabilir. belki eşinizle dini görüşleriniz aynı yönde olmayabilir satürn yayda dini konularda katı inanç verir diye düşünüyorum. zaten bence satürnü 7. evde olanlar satürn dönüşünü tamamlamadan evlenmemeleri daha iyi olur.
bazen jüpiterde 7. evde zararlı olabilir (örneğin dokunduğu şeyi büyütmek gibi 1. den fazla evlilik ihtimali) bunu kestirmek için aldığı açılar ve bulunduğu burç önemli.örneğin 7. evdeki sabit burçta bulunan bir jüpiter belki 2. evlilik vermez ama değişken çift karekterli burçlarda ise jüpiter 1.den fazla evlilik verme ihtimali güçlenebilir(kesinlik kazanmaz). içinizi bir nebze rahatlatmış olmuşumdur umarım..


RE: Melankoli ve Depresyon Eğilimi - BayanKararsız - 03-21-2017 08:27 PM

Bence Satürn'ü daha gerçekçi bir şekilde anlatmışsın zeynepelif ,genel algı her zaman sorun sıkıntı ama bazen tam tersi özellikle de güzel açılar yapınca birçok şeye yarayabiliyor gülücük