Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.
Duvarların Ardındaki Korku - Yazdırılabilir Sürüm

+- Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz. (http://www.astrosohbet.com/forum)
+-- Forum: ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Forum: GEZEGENLER (/forumdisplay.php?fid=28)
+---- Forum: Satürn (/forumdisplay.php?fid=75)
+---- Konu: Duvarların Ardındaki Korku (/showthread.php?tid=4906)

1 2 3 4


Duvarların Ardındaki Korku - astrosohbet - 08-06-2011 11:35 PM

İnşallah önümüzdeki saatlerde burası dolacak =)


RE: Duvarların Ardındaki Korku - astrosohbet - 08-07-2011 01:19 AM

Duvarların Ardındaki Korku

Astrolojide korku kavramıyla en çok bağlantılı olan gezegen Satürndür.
Satürnün etrafındaki halkalar pek meşhurdur. Astrolojide Satürn dokunduğu hayat alanının çevresine o halkalarından bir duvar ( bir çit ) örmüş gibidir.
Satürnün olduğu yerde sınırlar beli olmalıdır , çitin ötesi ve çitin berisi somut ve net olmalıdır.

Satürnün duvarları soğuktur , duvarların üstü bulutlarla kaplıdır ve içeriden bir yalnızlık senfonisi çalmaktadır.

Gerçekten Satürnün bir doğum haritasında dokunduğu hayat alanı ( burç , ev ve gezegen ) o doğum haritası içinde kendini yalnız hissediyor gibidir.
Duvardan içeri girdiğinizde , içerde korku titreşimlerini hissedersiniz. Melankolik bir atmosferle karşılaşırsınız. Biraz ilerlediğinizde etrafta tabelalar görürsünüz.
Tıpkı trafikte sizi yönlendiren tabelalar gibi..

'' Senden adam olmaz ''

'' Bir şeyi beceremiyorsun ''

'' Sus konuşma dayak yiyecen şimdi ''

'' Büyümüşte bize akıl veriyor ''

'' Güzel değilsin ''

'' Kızlar seni beğenmez ''

'' Aptallık etme , yapma , işe yaramaz ''

Bu tabelaların , Satürn halkaları sınırları içindeki hayat alanında trafiğe yön verdiklerini görürsünüz. Doğal olarak trafiğin bazı kuralları da vardır.

'' kız dediğin anasının dibinden ayrılmaz ''

'' erkekler ağlamaz ''

'' büyükler ne derse o ''

'' iş hayatında köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek gereklidir ''

Bu duvarların ardındaki trafik rutin şekilde işler. Öyle çok fazla kazalar olmaz çünkü Satürn halkalarının kapsama alanı içinde hızlı gitmek yasaktır. Tedbirli olmak şarttır.
Sanki tüm bu kurallar HATA YAPMAMAK üzere kurulmuş gibidir.

Ve bizler Satürnün doğum haritamızda dokunduğu hayat alanıyla ilgili HATA YAPMA KORKUSU taşırız.

Genelde o hayat arenasında sık sık hata yapmayız. Örneğin hatalı düşüncelere kapılmayız ( satürn - merkür ) ya da örneğin hatalı aşk ilişkilerimizin sayısı çok azdır ( satürn - venüs )

Görünürde duvarların ardında kazalar olmaması ve kuralların net olması iyi gibi görünebilir. Ama yine de içinizde o ilk adımlarınızda hissettiğiniz melankolik hisler uzaklaşmamıştır. Zamanla alışırım deyip o bulutların duvarların üstünden gideceğini beklerseniz , yanılırsınız.
Çünkü Satürna bölgesi Londraya benzer. Genelde hava kapalıdır ve bulutludur. Ve tıpkı bu kapalı atmosferin İngilizlerin soğuk imajlarına yansıması gibi , Satürna da benzer soğuk imajlı insanlar çoğunluktadır. Bu insanlar yüz kaslarının pek çoğunu kullanmıyor gibidir. Örneğin gülümsemenin onlara yakışmadığını düşünüyor olabilirler.

Satürn duvarlarının ardında trafik kazalarının nadir olması gibi iyi şeylerin özünde bile KORKU titreşimleri olduğunu farketmeye başlarsınız.

Aptalca şeyler söylemeyen , 2 düşünüp 1 konuşan birinin bu özelliğine imreniyor olabilirsiniz oysa o belki de yanlış şeyler söylemekten yada hiç kimsenin gülmeyeceği basit bir espri yapıp küçük düşeceğinden korkuyor olabilir ( satürn - merkür )

Satürn duvarlarının etrafında hissettiğiniz KORKU titreşimlerine kulak kesildiğinizde , korku melodilerinin de farklı farklı olduğunu farkedersiniz.

Pek çok kişinin Satürn duvarlarını ziyaret ettiğinizde , çeşitli korku melodileri duyarsınız. Farklı farklı korku melodileri vardır kişilerin hayatında.

Ancak dikkatinizi bir şey çeker ; nerdeyse herkeste benzer olan ve dipten gelen bir temel melodi var gibidir. Şöyle biraz eğilip dipten gelen bu melodiye kulak kesildiğinizde , bu korku melodisinin YETERSİZLİK KORKUSU olduğunu farkedersiniz.

Yetersizlik korkusunun özünü anlamaya çalıştığınızda , engellenmişlik duygularıyla ve engellerle dolu deneyimlerle karşılaşırsınız.

Engel nedir diye sorguladığınızda , örneğin önünüze çıkan DUVAR bir engeldir yanıtı gelir aklınıza.

Duvarmı.. !?

Sonra etrafınıza daha bir dikkatlice bakarsınız.. Satürnün o soğuk duvarlarının aslında insan ömrü boyunca karşısına çıkan içsel ve dışsal engeller olduğunu farkedersiniz.

Tabii ya , işte bu nedenle oradaki duvarlar soğuk ve yalnızlık kokuyor.. O duvarların hamurunda kireç ve kum yok.. Engellenmişlikler var..

Peki dersiniz kişi hayatı boyunca bu hayat alanına dair korku , yetersizlik ve engellenmişlik duygularıyla mı cebelleşecek , ama bu haksızlık !? şeklinde geçirirsiniz içinizden.

Sonra çevrenizde başarılı olmuş kişiler gelir aklınıza. Onlarında Satürn duvarları olmalı diyerek doğum haritalarını incelersiniz. Pek çoğunda Satürnün dokunduğu hayat alanıyla alakalı bir başarı hikayesine rastlarsınız. Bu nasıl bir çelişki diye geçer aklınızdan.

Sonra trafik tabelaları ve trafik kuralları gelir aklınıza. O başarılı olan insanların Satürn duvarlarının ardına ziyarete gidersiniz. Trafik tabelalarının farklı olduğunu görürsünüz.

Çünkü o akademik başarı yapmış bilim adamı , anne ve babasının SEN APTALSIN , BASİT ŞEYLERİ BİLE ÖĞRENEMİYORSUN şeklindeki tabelayı hırsla kırıp atmış ve zamanla oraya BEN ZEKAMI DİSİPLİNE EDEBİLİYORUM VE AKADEMİK BAŞARI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM tabelasını yerleştirmiştir.

Ne demiştik ;

Satürna da trafiği yönlendiren şey o tabelalardır..

Satürn duvarlarını aşmak ve Satürnün trafik kurallarını yeniden belirlemek kişisel devrim gibidir.. Ve emin olun bunu yapabilen kişi en az Che Quavera kadar devrimcidir.

Kişinin engellendiği konularla alakalı 2 seçeneği vardır

Ya öğrenilmiş çaresizlik kavramının ifade ettiği şekilde , soğuk duvarlar , kara bulutlar ve yalnızlık melodisiyle yaşamayı kabullenip buna alışmak.

Ya da sabırla o tabelalarda yazan kuralları değiştirmek ve duvarları aşmak..

Satürn halkalarını aşabilen kişiye Devrimci diyebiliriz ki bu teknik olarakta böyledir çünkü gökyüzünde Satürnü geçtiğinizde varacağınız yer Devrimci Uranüstür..


RE: Duvarların Ardındaki Korku - astrosohbet - 08-07-2011 01:34 AM

Şimdi bunu yazarken , foruma gönder tıklamadan önce önümde kocaman harflerle beliren yazıya bakıyorum

İçimdeki Güneş - Satürn Tabelası diyor ki

SEN KİMSİN Kİ BÖYLE ÇOK BİLMİŞ İFADELERLE MAKALE YAZAR GİBİ BİR ŞEYLER KARALIYORSUN , İNSANLARIN BU YAZDIKLARINI ÖNEMSEYECEĞİNİ Mİ ZANNEDİYORSUN !?

Bu tabelaya gülümseyen ukala bir Yay erkeği edasıyla cevap veriyorum ;

Ben kimmiyim , hımm düşüneyim , Dahimiyim neyim ! gülücük

Yıldırım


RE: Duvarların Ardındaki Korku - ginka - 08-07-2011 01:51 AM

(08-07-2011 01:34 AM)Yıldırım Yazılan:  Şimdi bunu yazarken , foruma gönder tıklamadan önce önümde kocaman harflerle beliren yazıya bakıyorum

İçimdeki Güneş - Satürn Tabelası diyor ki

SEN KİMSİN Kİ BÖYLE ÇOK BİLMİŞ İFADELERLE MAKALE YAZAR GİBİ BİR ŞEYLER KARALIYORSUN , İNSANLARIN BU YAZDIKLARINI ÖNEMSEYECEĞİNİ Mİ ZANNEDİYORSUN !?

Bu tabelaya gülümseyen ukala bir Yay erkeği edasıyla cevap veriyorum ;

Ben kimmiyim , hımm düşüneyim , Dahimiyim neyim ! gülücük

Yıldırım


alkis


RE: Duvarların Ardındaki Korku - salmakis - 08-07-2011 01:54 AM

YETERSİZLİK KORKUSU.... Zaten başlık yeterince vurucuyken bir de kocaman bu tanımlamayla karşılaşmak gecenin bu saatinde uyandırıcı... Yükselen akrep olduğumdan mıdır yoksa ay başak olduğumdan mıdır bilinmez yerinde, zamanında az ve öz konuşmak gibi bir yönelimim vardır. Ama Güneş'im Aslan'da, heralde bu nedenle vurucu şeylere tepki vermeden geçemiyorum.

Üzerine çooook düşündüğüm bir konudur. Korku başlayınca "bildiğimiz" duvarların ardına çekilmek öyle kolay ki! Önemli olan korkuya rağmen cesaretle "BİLDİĞİMİZ- BİZE İŞLENEN DUVARLARIN DIŞINDA" kalabilmektir. Zor ve korkutucu ama bunu başarabildiğimde gerçekten ruhumun yolculuk yapmak istediği yolda olduğuma inancım tamlaşıyor.

Nasıl yapmalı? Çernişevski'nin ünlü romanındaki gibi çoğu "hayalden" oluşan bir sürü imge zihne doluşuyor. Ama bu denli çok imge hayatına doluştuğunda hayatta somutlukta zenginleşiyor. Yani diyeceğim odur ki Satürn ve Neptün gibi bence korkutucu gezegenler bıraktıkları hediyeler nedeniyle ASLINDA korkutucu değiller.

Ya da bizatihi haritam nedeniyle böyle konuşuyorum? Bilemiyorum... Ama önemli olan geride kalan süreçten bize kalan UNUTAMADIĞIMIZ DERSLER....

Yıllar önce"Tarih sadece aptallar için tekerrürden ibarettir" diye bir söz duymuştum . Belki de astrolojiyle ilgilenmemin nedenlerinden birisi de bu sözün anlamı üzerine hala düşünüyor olmamdır?


RE: Duvarların Ardındaki Korku - astrosohbet - 08-07-2011 01:59 AM

Satürn halkaları bir kişinin doğum haritasında Koç burcu arazisini ya da Marsının çevresini sarmışsa ;

* kişi BEN demekten tedirginlik duyuyor olabilir. Bencil insanlardan rahatsızlık hissediyor olabilir. Ve karşısına sık sık bencil insanlardan oluşan duvarlar çıkıyor olabilir.

* kişi ÖNDE OLMAKTAN endişe ediyor olabilir. Hareketi başlatan kişi olmak seçeneği onda tedirginlik uyandırıyor olabilir. Belkide derinlerde bir yerde , başlattığı hareketin ona zarar verdiğine dair tabela ve deneyimlerine sahiptir..
Belki öncülük ettiği bir konuyu eline yüzüne bulaştırmıştır küçük yaşlarında.

Bilmelidir ki ; o küçük yaşlarında yürümeyi ve koşmayı ilk denemesinde öğrenmemiştir.
Düşe kalka öğrenmiştir..

Öyleyse öncülük etmeyide düşe kalka öğrenecektir.

İlk denemesinde yürümeyi beceremeyen çocuk , bir daha denemeyi bırakmakta mıdır ?

Hayır tekrar tekrar denemektedir.

Koç burcu zaten astrolojide hiç büyümeyen çocuğu sembolize eder.

Satürn Koç yada Satürn-Mars kişisine İYİ BİR ÇOCUK olmasını ve türlü meydan okumalardan korksa bile üstüne gitmesini ifade eden kocaman bir tabela armağan edin.


RE: Duvarların Ardındaki Korku - astrosohbet - 08-07-2011 02:10 AM

(08-07-2011 01:59 AM)Yıldırım Yazılan:  Satürn halkaları bir kişinin doğum haritasında Koç burcu arazisini ya da Marsının çevresini sarmışsa ;

* kişi BEN demekten tedirginlik duyuyor olabilir. Bencil insanlardan rahatsızlık hissediyor olabilir. Ve karşısına sık sık bencil insanlardan oluşan duvarlar çıkıyor olabilir.

* kişi ÖNDE OLMAKTAN endişe ediyor olabilir. Hareketi başlatan kişi olmak seçeneği onda tedirginlik uyandırıyor olabilir. Belkide derinlerde bir yerde , başlattığı hareketin ona zarar verdiğine dair tabela ve deneyimlerine sahiptir..
Belki öncülük ettiği bir konuyu eline yüzüne bulaştırmıştır küçük yaşlarında.

Bilmelidir ki ; o küçük yaşlarında yürümeyi ve koşmayı ilk denemesinde öğrenmemiştir.
Düşe kalka öğrenmiştir..

Öyleyse öncülük etmeyide düşe kalka öğrenecektir.

İlk denemesinde yürümeyi beceremeyen çocuk , bir daha denemeyi bırakmakta mıdır ?

Hayır tekrar tekrar denemektedir.

Koç burcu zaten astrolojide hiç büyümeyen çocuğu sembolize eder.

Satürn Koç yada Satürn-Mars kişisine İYİ BİR ÇOCUK olmasını ve türlü meydan okumalardan korksa bile üstüne gitmesini ifade eden kocaman bir tabela armağan edin.

Kişinin satürn-mars bağlantısı halinde , öfkelendiğinde oluşabilecek zararlardan korkuyor olması ihtimali de vardır.


RE: Duvarların Ardındaki Korku - astrosohbet - 08-07-2011 02:11 AM

Satürn halkaları bir kişinin doğum haritasında Boğa burcunun etrafını sarmışsa ;

* kişi maddi kaynaklarının biteceğinden korkuyor olabilir , kişisel kaynaklarının yetersizliği düşüncesi endişe uyandırıyor olabilir.

* sahip olduğu şeyleri kaybetmekten korkuyor olabilir.


RE: Duvarların Ardındaki Korku - astrosohbet - 08-07-2011 02:13 AM

Satürn halkaları bir kişinin doğum haritasında İkizler burcunun yada Merkürün etrafını sarmışsa ;

* kişi düşüncelerini ifade etmeye tereddüt ediyor olabilir. Belki küçük yaşlarında fikirlerini söylediğinde aile içinde ve çevresinde pek ciddiye alınmamış ve hatta susturulmuş ( kendini ifadesi engellenmiş ) olabilir.


RE: Duvarların Ardındaki Korku - astrosohbet - 08-07-2011 02:15 AM

Satürn halkaları bir kişinin doğum haritasında Yengeç burcunun yada AY'ın etrafını sarmışsa ;

* kişi duygusal doğasıyla temas etmekten korkuyor olabilir çünkü ne zaman duygularıyla temas etse incindiğini gözlemliyor olabilir.

bu da zamanla yengecin sert kabuğunu insanlara göstermeye sebep olabilir.