Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.
Görsel & İşitsel Sanatlar - Yazdırılabilir Sürüm

+- Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz. (http://www.astrosohbet.com/forum)
+-- Forum: ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Forum: MESLEKÎ ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=213)
+--- Konu: Görsel & İşitsel Sanatlar (/showthread.php?tid=3030)

1 2 3 4 5 6 7


Görsel & İşitsel Sanatlar - Luli - 08-10-2009 01:10 AM

[Resim: HenriPort.jpg]

Natal Haritası;

[Resim: astro2atw01henricartier.th.gif]

Henri Cartier Bresson (d. 22 Ağustos 1908 – ö. 3 Ağustos 2004), Fransız fotoğrafçı. Belge fotoğrafçılığının önemli isimlerinden biri.

Paris'te küçük bir köyde dünyaya geldi ve öğrenimini burada yaptı. 1927-1928 yılları arasında Paris'te kübist ressam André Lhote ile birlikte çalıştı. Onun da etkisiyle resme ilgi duydu ve 1929 yılında Cambridge'e giderek resim ve edebiyat öğrenimi gördü.

Daha çocukluğunda sahip olduğu Brownie marka fotoğraf makinesiyle fotoğrafçılığa adım atan Cartier-Bresson, profesyonel anlamda fotoğrafçılıkla 1930'dan sonra ilgilenmeye başladı. 1931 yılında yanında az bir parayla Afrika'ya gitti ve orada ormanda yaşadıklarını belgeledi. Ancak karasu hummasına yakalanınca Fransa'ya dönmek zorunda kaldı. 1933'te ilk 35 mm'lik Leica'sını aldı. 1937 yılında Ratna Mohini'yle evlendi. Aynı yıl İspanya İç Savaşı'nı konu alan bir belgesel yaptı. Sinemaya olna ilgisiyle birlikte 1936-1939 yılları arasında yönetmen Jean Renoir'ın asistanlığını yaptı ve Une Partie de Compagne (Bir Kır Gezisi) ile La Régle de Jeu (Oyunun Kuralı) adlı filmlerde bulundu.

"Images à la Sauvette" adlı kitabı

1940'ta II. Dünya Savaşı sırasında askerlik yaptı ve Almanlara esir düştü ancak 1943 yılında kaçmayı başardı ve Almanların geri çekilmesini görüntülemekle görevli bir Fransız yeraltı örgütüne katıldı. 1945 yılında sürgünlerin Fransa'ya dönüşünü anlatan Le Retour (Dönüş) adlı filmi çekti.

Fotoğrafları 1933'te New York'ta Julien Levy Galerisi'nde, 1947'de Modern Sanatlar Müzesi'nde sergilendi. Aynı yıl fotoğrafçı Robert Capa ve David Seymour'la birlikte Magnum Photos adlı fotoğraf ajansını kurdu. Daha sonraki yıllarda çeşitli yerlerde bulundu; Hindistan, Endonezya, Çin ve Mısır gibi.

Buralarda ve Avrupa'da çektiği fotoğrafları 1952-1956 yılları arasında yayımladığı kitaplarında kullandı. Bunlardan en ünlüsü Images à la Sauvette'te fotoğrafın anlamı ve tekniği üzerine kapsamlı düşüncelerine yer verdi. Bu kitaplar daha sonraları Cartier-Bresson'un fotoğraf ustası olarak anılmasına yardımcı oldu.

- kaynak; wikipedia.



Fotoğraf Sanatçısı : Ara Güler - Luli - 08-10-2009 05:50 PM

[Resim: ara-guler.jpg]

Olası Natal Harita;

[Resim: sfpage.th.jpg]

Ünlü Ermeni asıllı Türkiye vatandaşı fotoğraf sanatçısı ve foto-muhabirdir.

Ermeni asıllı eczacı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukken sinemadan çok etkilendi, Muhsin Ertuğrul'un yanında tiyatro ve oyunculuk eğitimi almaya başladı. 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne devam etti ancak fotoğrafçı ve gazeteci olmaya karar verdi. Fotoğraflarında Leica makinasını kullanmıştır. Fotoğrafın sanat dalı olmadığını düşünmektedir.

Bu arada bütün dünyayı gezerek foto röportajlar yaptı ve bunları Magnum ajansı ile dünyaya duyurdu. İsmet İnönü, Winston Churchill, Indira Gandi, John Berger, Bertrand Russel, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Maria Callas, Fikret Mualla, Picasso gibi birçok ünlü kişi ile roportajlar yapmış ve fotograflarını çekmiştir.

En ünlüsü fotoğrafcılara poz vermeyen Picasso'dur. Yıllarca üstünde çalıştığı Mimar Sinan yapıtlarının fotoğrafları 1992'de Fransa'da, ABD ve İngiltere'de Sinan, Architect of Souleiman the Magnificent adlı kitabı yayımlandı.

Aynı yıl Living in Turkey adlı kitabı İngiltere, ABD ve Singapur'da Turkish Style başlığıyla, Fransa'da Demeures Ottomanes de Turquie adıyla yayımlandı. 1994'de Eski İstanbul Anıları, 1995'de Bir Devir Böyle Geçti, Yitirilmiş Renkler ve Yüzlerinde Yeryüzü, fotograf kitapları yayımlandı.

Ara Güler hala fotoğraf çekmekte, fotoğraf eğitim vermekte ve Ara Kafe'yi işletmektedir.


- kaynak; wikipedia.



Dublaj Sanatçısı : Yekta Kopan - Luli - 08-10-2009 11:33 PM

[Resim: yekta2.jpg]

Olası Natal Harita;

[Resim: sfpage.th.jpg]

Radyo programcılığı ve seslendirme çalışmalarının yanı sıra NTV televizyon kanalında her gün yayınlanan kültür-sanat programı “Gece Gündüz”ün sunuculuğunu yapıyor.

- kaynak; wikipedia.



RE: Görsel & İşitsel Sanatlar - Schatz - 08-10-2009 11:36 PM

Sempatik bir insana benziyor...

Terazi burcun merkür -venüs kavuşumu var.

Tatlı ses tonu burdan geliyor olmalıgülücük)


Dublaj Sanatçısı : Rıza Karaağaçlı - Luli - 08-11-2009 01:00 AM

[Resim: 11851.jpg]

Olası Natal Harita;

[Resim: sfpageo.th.jpg]

1984 yılında Lise Tiyatrolarında Tiyatroya başlayan Rıza Karaağaçlı Lise bitişinde Özel Tiyatrolarda ve yine 1984 yılında TRT'de Eğlence Programlarının Parasodilerinde oynamıştır.

1987 yılında Ankara TRT'de Seslendirmeler yapmaya başladı ve 1992 yılında Radyoculuğa ilk adımını Gün FM'de attı. 1994 yılında Radyo Vizyon'a, 1997'de de Radyo Mydonose'a Geçti. 6 buçuk yıl Radyo Mydonose'da kaldıktan sonra Radyo Tatlıses'e transfer oldu. 1.5 Yıl Tatlıses'te kaldı ve 2006 Temmuz'unda Tatlıses'den ayrıldı. Bir müddet Kanal 1'deki Kamerada Hırsız Var adlı Programı Sundu.

Şu Anda Dublaj çalışmalarına devam etmekte ve Konuk Oyuncu Olarak Dizilerde rol almaktadır. 10.000'in üzerinde dublajı vardır.

- kaynak; wikipedia.



The King Of Voice - overs : Don LaFontaine - Luli - 08-12-2009 12:33 AM

[Resim: don.lafontaine.jpg]

* duymak için buradan buyrun.

Olası Natal Harita;

[Resim: sfpage.th.jpg]

Don LaFontaine ismi çoğu kişi tarafından bilinmez fakat Don LaFontaine'nin sesini sinema izleyicileri arasında duymayan yoktur. Fragmanlardaki gizemli ve tok sesin sahibidir kendisi. 4000'den fazla trailer'ı ve bir o kadar reklam filmi seslendirmiştir.


not; Hal Douglas da, bir başka üstad fakat doğum yıl'ı haricindeki bilgilerine ulaşamadım.


Ayhan Sicimoğlu - Luli - 08-17-2009 02:46 PM

[Resim: fft5_mf36163.Jpeg]

Olası Harita;

[Resim: sfpagez.th.jpg]

İşte karşınızda Ayhan Sicimoğlu! Kolej yıllarından Tarsus Amerikan’ın sıkı davulcusu. Ritm, onu üniversite yıllarında İngiltere’de Miguel Serigides’e ve sonraları Londra’nın meşhur ‘White Funk’ grubu ‘Kokomo’ ile beraber çalmaya kadar götürdü. White Funk tecrübesi sonrası Türkiye’de şimdiki Mazhar Fuat Özkan ile beraber kurdugu ‘İpucu’ grubunda ‘Heyecanlı’ adlı parçasını yaptı.

Daha sonra, İtalya’da tanınmış davulcu Toni Esposito’dan aldığı bir teklif kendisini Roma’ya sürükledi ve iki sene La Banda del Sole, Bennato, ve Pino Daniele beraber çalıştı. Müzik, yakasını 7 sene New York’ta da bırakmadı ve latin klüplerin, radyoların devamlısı oldu. Hatta Downtown’da tanınmış hoca Johny Rodriguez Senior Workshop’ına katıldı ve bu sayede latin çevrelerde bir hayli dolaştı.

Boston da Berklee School of Music World Percussion ve Kuzey California Humboltd State Universitesi’nde "Explorations in Afro-Cuban Dance and Percussion"a katıldı. İstanbul'da ise "Afro-Cuban Percussion Workshop" ile egitmenlik yapmaktadır. Profosyonel grubu Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars ile sık sık performanslar yapmaktadır.

5 sene evvel Türkiye dönüşü Açık Radyo’nun matrak programı “Satmayan Plaklar” programına misafir olarak katılması kendisine radyoculuk kapılarını açtı, ardından aynı radyoda “Latin Lover” ve nihayet Radyo Oxi-gen’de “Latino Time”.

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars’ın 2006 senesinde çıkan “Friends&Family” adlı bir albümleri bulunuyor.



Cvp: Ayhan Sicimoğlu - Luli - 08-17-2009 03:28 PM

Son dönemde, SkyTurk'teki programını denk getirebildiğim zaman keyifle izliyorum. 50'li olmasına karşın, en az on yaş küçük gösterme yeteğine sahip öncelikle gülücük)

İnsan, hep beceremediği özelliklere öykünürmüş ya; ben de o'nun kadar heyecanlı, coşkulu ve hemen hemen her şeyin ''hastası'' dil çýkarma olmayı isterdim açıkçası...

Bıraktığı ilk izlenim, yükselen burcu'nun İkizler olabileceği yönündeydi. Nitekim, müthiş hareketli oluşunun yanı sıra, ''eller''in çok önem teşkil ettiği sanatsal bir uğraş ile birlikte yürümüş uzun yıllardan beri...

Mars - Uranüs + Jüpiter - Uranüs üçgeni de enerjik ve hatta benim tabirimle ''çılgın'' izlemininde paye sahibi olsa gerek...

* Bunların haricinde;

Mesleki potansiyel irdelemelerini (naçizane olarak) çalışmanın sonunda gerçekleştirmeye çalışacağım.



Cvp: Dublaj Sanatçısı : Rıza Karaağaçlı - Simurg - 08-17-2009 08:47 PM

Aprilios Yazılan:[Resim: 11851.jpg]

Olası Natal Harita;

[Resim: sfpageo.th.jpg]

1984 yılında Lise Tiyatrolarında Tiyatroya başlayan Rıza Karaağaçlı Lise bitişinde Özel Tiyatrolarda ve yine 1984 yılında TRT'de Eğlence Programlarının Parasodilerinde oynamıştır.

1987 yılında Ankara TRT'de Seslendirmeler yapmaya başladı ve 1992 yılında Radyoculuğa ilk adımını Gün FM'de attı. 1994 yılında Radyo Vizyon'a, 1997'de de Radyo Mydonose'a Geçti. 6 buçuk yıl Radyo Mydonose'da kaldıktan sonra Radyo Tatlıses'e transfer oldu. 1.5 Yıl Tatlıses'te kaldı ve 2006 Temmuz'unda Tatlıses'den ayrıldı. Bir müddet Kanal 1'deki Kamerada Hırsız Var adlı Programı Sundu.

Şu Anda Dublaj çalışmalarına devam etmekte ve Konuk Oyuncu Olarak Dizilerde rol almaktadır. 10.000'in üzerinde dublajı vardır.

- kaynak; wikipedia.


Bir zamanlar radyo programını kaçırmadığım Radyocu.Haritasını müsait olduğumda inceleyim galiba doğum saati net bilinmiyor , sayende tekrar hatırlamış oldum sevgili Aprilios gözkýrpma


Cvp: Dublaj Sanatçısı : Rıza Karaağaçlı - Luli - 08-18-2009 09:12 PM

Lavinya Yazılan:Bir zamanlar radyo programını kaçırmadığım Radyocu.Haritasını müsait olduğumda inceleyim galiba doğum saati net bilinmiyor , sayende tekrar hatırlamış oldum sevgili Aprilios gözkýrpma
Evet, doğum saatine belirsizlik hakim gözkýrpma ben de dinleyicilerinden biriydim. Özel yaşamı hakkında çok fazla şey bilmemekle birlikte, hatırlayabildiğim kadarıyla babası ile ilişkisinde bir takım pürüzler vardı. Güneş'in 12. evde olabilme ihtimali düşündürüyor beni açıkçası. Ayrıca yaptığı seslendirme, radyo programcılığı gibi işler de perde arkasından yürütülmekte... Tabii, aynı zamanda başarılı bir tiyatrocu da kendisi. Bildiğim kadarıyla, Güneş 12. ev sahiplerinde aktörlük ya da aktrislik gibi oyunculuk mesleğine dair potansiyel gözlemlenebiliyor. Evrensellik (balık burcu, doğal evi) boyutu olan bir ev olduğu için sanırım, yani sezgiyle elde edilen bir bakış açısı (kişilik) empatik (diğer insanları hissetme, algılama, kendini o kişinin yerine koyabilme) yaklaşımı kolaylıkla doğuran belki de.

Değerlendirmelerini bekleyeceğim sevgili Lavinya gülücük