Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.
7.ev - Yazdırılabilir Sürüm

+- Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz. (http://www.astrosohbet.com/forum)
+-- Forum: ASTROLOJİ (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Forum: EVLER (/forumdisplay.php?fid=29)
+---- Forum: 7.Ev (/forumdisplay.php?fid=152)
+---- Konu: 7.ev (/showthread.php?tid=231)

1 2 3 4 5 6


7.ev - vivienleigh - 04-11-2007 09:53 PM

Klasik astrolojide türetilmiş evler sıkça kullanılır. Evlerin türetmekteki amaç, kişisel haritamızda diğer kişiler ve konular hakkında fikir edinmemizdir.

Evlilikle ilişkilendirilen 7. evdir. Pek tabi ki bu tek gösterge değildir, yan göstergeler de vardır. Örneğin kadın haritasında Güneşe, kadının evlilik noktasına (Pars coniugui mulierum) ve bu noktanın yöneticisine, 7. evin Almutenine bakmak gerekir.

Tabi ki burada evlilik göstergeleri gibi genel bir konuyu (ki ben iki derste anlatıyorum) tartışamayız. Ama, kısaca şöylew bir açıklama yapalım: 1. eş 7. evden saptanır; 2. eş 9. evden saptanır; 3. ev 11. evden saptanır.

Genel olarak, birbiriyle aynilik taşıyan göstergeleri tespit etmek için başlangıçta yola çıktığımız evin kendisini de sayarak, üç ev ilerleriz. Örneğin 1. çocuk 5. evdir; 2. çocuk 7. evdir; 3. çocuk 9. evdir.

Burada bir detaydan bahsediyoruz kuşkusuz. Genel anlamda 7. ev, evliliğin kalitesini, karşımızdaki muhatapların durumlarını gösterir. Bu evin yöneticisinin Zodyak durumu (asalet veya zayıflığı, açıları, dispozitörünün durumu) bize evlilik hakkında genel bir fikir verir. Şüphesiz 7. ev içerisinde yerleşmiş planetlere öncelik verilmelidir. Çünkü klasik astrolojide, özellikle de ortaçağ astrolojisinde genel bir kural vardır: "yerleşim yöneticilikten üstündür".öner döşer


Daima 7.ev özelliklerimizi temsil eden birisini çekici bulduğumuzu hissederiz ve bunun böyle olması çok normaldir. Bu eve
sağlıklı bir yaklaşımda, bir ölçüde sahip olduğumuz ama geliştirmemiz gereken özelliklerimizi gösteren eşimizle özdeşleştiririz.
7.ev eşimiz bu özellikler içi rol modelimiz olur, bunları ortaya çıkarır, bizi bunları daha sık ifade etmeye özendirir. Bu tür bir özdeşleşme olmadan, herhangi bir 7.ev ilişkisini sürdüremeyiz. Ama eşimizin bazı özelliklerini beğenmek ile, bunlara sahip olmadığımızı düşünürek, eşimizden bu eksiklikleri telafi etmesini talep etmek farklıdır. Eşimiz bir rol modelidir, görevi tedarik etmek değildir. 7.evinizdeki burç ve planetler bütünlük vaadiyle sizi çağıran kişinin resmini çizerler ve bu burç ve planetler size aittirler, başkasına ait değildirler. Bir başkasında sizi çeken özellikleri temsil ettikleri doğrudur, ama 7.ev haritanızda açılmış olan ve bir başkası tarafından doldurulması gereken bir boşluk değildir.

Alıntı:Gökyüzü Ortaklıkları


Cvp: 7.ev - ay_se - 06-13-2007 08:16 PM

mesela 7. evimizdeki mars bize ikili ilişkilerimizde yırtıcı ve kavgacı olduğumuzu gösterir.ben bilirim,ben hep kazanırım,sahip olmak istediğim herşeye sahip olurum duygusu uyandıracaktır.kişi beraber olduğu kişiden hep ilgi bekleyecek ki bu ilgiyi göremediğinde ceviz kabuğunu doldurmayan sebeplerle kavga çıkaracaktır.marsın savaşcı yapısı burada ikili ilişkilerde kendini gösterecektir.karşısındakine fazla söz hakkı vermek istemez,kendi düşünmüş ve doğruyu bulmuştur partnerinin buna tamam demesi gerekirgülücük)(bulursa öyle bir partner) fazla açık sözlüdür.kavgacı ve bencil arkadaşları çok olacaktır çevresinde.burada burçta çok önmelidir.kendinde eksik olanı burada tamamlaması gerekir.ve kendini tamamlarsa yukarda saydığım eksi davranışları artıya çevirebilir.


RE: 7.ev - luci - 07-01-2007 09:32 PM

7. evde bulunan çift karakterli burçlar ikinci evlilik habercisi olabilir. yani 7. evde ikizler, balık yada yay burçları buna işaret edebilir..


RE: 7.ev - luci - 07-02-2007 04:15 PM

konuşkan hareketli insanlarla güzel ilişkiler kurabiliyorsun merkürün 9. evde jüpiterle yaptığı kavuşmada yurt dışı yada herhangi bir seyehatte , eğitim sırasında da olabilir , biriyle ilişki kuracağını ve bu jüpiter etkisiyle güzel ve şanslı bir ilişki yada ortaklık olabilir.ilişkilerde sende konuşkan ve hareketlisindir , aklını iyi kullanırsın fakat ikiyüzlülüklerle karşılaşmanda muhtemel.
benden bu kadar yanlışım varsa düzeltingülücük


GÜNEŞ 7. EVDE - luci - 07-05-2007 12:06 PM

GÜNEŞ 7. EVDE

KENDİNİ İLİŞKİLERDE PAYLAŞABİLMEK


Güneş’in haritadaki konumu, kişinin kimliğini nerede ifade ettiğini, nerede parladığını, gücünü nerede gösterdiğini ve egosunu hangi alanda tatmin ettiğini gösterir. Doğum haritasında 7.eve düşen bir Güneş, kişinin kendini ilişkileri vasıtasıyla tanımladığını gösterecektir. Haritasında bu konuma sahip kişi ilişkilerine çok önem verir. Böyle biri için karşı taraf aşırı önemlidir. Böyle biri kendini ifade etmek için başkalarına, herkesten daha fazla ihtiyaç duyar. Başkaları onun için gerçek bir ayna görevi görür. Kendi kimliğini yakın ilişkiler içinde bulunduğu kişiler sayesinde deneyimler ve tanımlayabilir. Güneş’in bulunduğu burca ve açılarına da bağlı olarak, kendinden vazgeçerek karşısındaki kişi için yaşamayı bile seçebilir. Güneş bizim yaşam enerjimizdir. 7. ev ‘sen’i gösterirken, kişinin yaşam enerjisi tamamen eşine odaklanacaktır. 7.ev kendimizde kabul edemediğimiz yönümüzdür, bu sebeple bu konuma sahip kişi kendi kimliğini tek başına kabullenmekte zorlanır. Bunun için bir eşe ihtiyaç duyar. Güneş’i 7.evde olan biri “Ben nasıl biriyim?” sorusunun cevabını eşi sayesinde bulup ortaya çıkarabilir. Aynı zamanda bu yerleşime sahip kişi, ilişkileri vasıtasıyla kendi gücünü kazanabilmeyi öğrenecektir.

Özellikle Güneş güçlü konumdaysa, kişi güçlü karakterli, egosu yüksek kişilere çekim duyacaktır. Bunun kötü tarafı, kişinin eşinin gölgesinde yaşamayı tercih etmesi olacaktır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Güneş’in 7.evde oluşu, kişinin egosunu sahiplenmek istememesine ve çoğu zaman başkaları için, özellikle de eşi için yaşamayı tercih etmesine neden olabilir. Egosu güçlü ve kontrol etmeyi seven biri için Güneş’i 7.evde olan kişi ideal eş olur, çünkü hem ona hayrandır hem de kendini ona teslim etmiş durumdadır. Bu konumun en belirgin tanımında Aslan Burcu bir eş gelir. Aslan’ın yönetici gezegeni Güneş’tir ve doğal olarak Güneş’i 7.evdeki kişi, Aslan Burcu birine çekim duyacaktır. Tabii bu her Güneş’i 7.evde olan kişinin Aslan Burcu biriyle evleneceği anlamına gelmez, fakat diğer etkileri bir tarafa bırakacak olursak, egosunu ilişkileri sayesinde besleyen ve kendini kabul etmekte zorlanan biri, güçlü karakterli ve kendisiyle ilgilenmekten zevk alan bir kişiye hayran kalacaktır.

Bir kadının haritasında Güneş, kendisi için ideal olan erkek figürünü sembolize eder. Dolayısıyla Güneş’i 7.evde olan bir kadının haritasına baktığımızda onun nasıl bir eşi olacağını açık açık görebiliriz. Bu yorumlamayı yaparken Güneş’in burcu kadar hangi gezegenlerle açı yaptığı da önemlidir.

Güneş, doğum haritasında aynı zamanda babayı da sembolize eder. Bu sebeple bu konum, babanın kişinin hayatında çok önemli bir yerde olduğunu vurgular. Kişi bilinçli ya da bilinçsiz, ilişkilerde ya baba rolü oynar ya da ona babası rolünü oynayacak kişilere yönelebilir.


RE: 7.ev - astrosohbet - 07-06-2007 04:11 AM

7.evinde bulunan gezegen kişiyi çeken insanların genel yapılarını tarif ediyor. mesela güneşi 7.evde olan bir bayan tanıyorum ve hep aslan hep aslan diyor gülücük
mesela kurby'nin marsı 7.evinde ve mars yönü güçlü insanları çekici bulabilir , nafiz'in plüto'su 7.evinde ve akrep bir yenge bulmuş , romantica'nın neptün 7.evinde ve duygusal insanlardan hoşlanabilir , yine MEK pek belli etmesede kendisiyle bilek güreşi yapabilecek gözükara bir kızdan hoşlanacaktır diye düşünüyorum ;)


Cvp: RE: 7.ev - luci - 07-06-2007 12:36 PM

Alya Yazılan:Benim 7.evimde hiç gezegen yok. O zaman ne olucak?

Benimde 7. evim bomboşgülücük
ama bu bizi çözümsüz bırakamaz..
7. evin hangi burçta olduğuna , o burcun yönetici gezenene ve o gezegenin olduğu eve açılarına bakıyorum ben..
benim 7. evim kova burcunda kova burcu insanlarıyla iyi anlaşırmışım( nerdeyse hiç kova tanıdığım yok gülücük ) ben uranüsün olduğu eve ve açılarına da bakıyorum.


Cvp: RE: 7.ev - Alya - 07-06-2007 08:22 PM

Sert açı Yazılan:7.evimde k.ay düğümü var aslanda, yöneticisi güneş 9.evde minör açılar dışında önemli bir açısı yok. 7.ev başlangıç çizgisi yengeç, yöneticisi ay 5.evde marsa, neptüne, venüse sert bakıyor, güneşle açısı yok.
Ben evlilik olmayacağını, ya da kötü bir evlilik yaşayacağımı düşünürsem kötümser mi olurum, yardııııım


Benim de kuzey ay düğümü 7.ev oğlakta Satürn 12.evde . 7.evde gezegenim yok. Ben evlendiysem sen hayli hayli evlenirsin. -ok


Cvp: RE: 7.ev - astrosohbet - 07-06-2007 08:28 PM

Alya Yazılan:Benim 7.evimde hiç gezegen yok. O zaman ne olucak?

Alya doğru hatırlıyorsam 7.evinde yay ve oğlak burçları var.. ilişkilerinde SAYGI kavramına çok fazla önem veriyor olabilirsin. yay burcunun son derecelerinde doğanlarla , oğlak tabiatında olanlara ilgi duyabilirsin , seni çekebilirler..


Cvp: RE: 7.ev - astrosohbet - 07-06-2007 08:37 PM

Sert açı Yazılan:7.evimde k.ay düğümü var aslanda, yöneticisi güneş 9.evde minör açılar dışında önemli bir açısı yok. 7.ev başlangıç çizgisi yengeç, yöneticisi ay 5.evde marsa, neptüne, venüse sert bakıyor, güneşle açısı yok.
Ben evlilik olmayacağını, ya da kötü bir evlilik yaşayacağımı düşünürsem kötümser mi olurum, yardııııım

evt kötümser düşünmüş olursun çünkü astrolojik potansiyelimiz mutfağımızda ki malzemeleri gösteriyor , onları nasıl kullanacağımız bize kalıyor. zorluklar yaşayabileceğini işaret eden etkiler sözkonusu olabilir ancak hiç bir zaman ''evliliğim kötü olacak'' gibi düşüncelere kapılmanızı tavsiye etmiyorum.
biliyorum ki herşey düşünceyle başlar..